Tjäna extra pengar via internet, t.ex. med en blogg

pengar svenskaVill du tjäna extra pengar, vid sidan om arbete eller studier? Det är faktiskt enklare än du tror! Du behöver inte sälja något, utan det räcker att du skriver något eller några blogginlägg per vecka. Pengar tjänar du genom att lägga in relevanta annonser på din blogg/sajt. Annonser som du kan tjäna pengar på kan du t.ex. hitta på olika affiliate-nätverk. Ett exempel är Adtraction.se.

Viktigt när du bloggar är att du fokuserar på ett område som:

  1. Du har kunskap inom och vill skriva om.
  2. Kan attrahera läsare (tänk bort dagboksbloggar om ditt eget liv).
  3. Är intressant och relevant för annonsörer (kläder, resor, mobiler/elektronik m.fl. är stora områden där det finns gott om annnonsörer).

Vilka annonsörer finns?

Om du inte vet vilket område du ska blogga inom eller inte har koll på vilka annonsörer som finns, så kan du alltid registrera dig som affiliate på Adtraction. Det är helt gratis och du kan då se vilka företag som du kan samarbeta med för att tjäna pengar på annonser.

Hur fungerar affiliate-annonser/affiliate-länkar?

De flesta annonser/länkar som du hittar via affiliatenätverk är av typen ”pay per sale”, d.v.s. du får betalt när en av dina besökare klickar på länken/annonsen och går vidare till företaget och köper något. Provisionen varierar mellan olika företag och branscher, men 10-15 % är ganska vanligt. Om någon surfar via din länk och köper ett par skor för 1000 kr, så kan du alltså tjäna 100-150 kr. Bra va?

Det är viktigt att du har tålamod, eftersom det tar tid innan en blogg är etablerad och får många besökare. Därför är det extra viktigt att välja dina ämnen och annonsörer med omsorg. En starkt nischad blogg har ofta större möjlighet att generera pengar, även om den är nystartad och inte har så många besökare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *