Apples filosofi och varför startar inte en iPhone när laddaren kopplas in?

För en tid sedan hittade jag en bra kommentar som på ett kärnfullt sätt beskriver Apples sätt att tänka kring sina produkter.

”If you generally want your machines to do things the way you want them to, you generally don’t buy Apple, who make their things the way they want you to use them.”
(Fritt översatt: Om du vill att dina enheter ska göra exakt som du vill, så köper du inte en Apple-produkt, eftersom Apple designar sina produkter utifrån hur de tycker att du ska använda dem.)

iphone 6 och 6+Upprinnelsen till detta var en diskussion om varför det inte går att starta en urladdad iPhone direkt när laddaren har kopplats in. Detta går ju med alla andra telefoner.

Orsaken är att Apple har gjort ett designval att batteriet behöver laddas till 4 % innan din iPhone startar. Den bakomliggande tanken är att det ska finnas tillräckligt med batteri för att göra en kontrollerad avstängning av iPhone (ifall laddaren tas bort). En teori är att Apple vill skydda användaren från eventuell förlorad data m.m. som en icke kontrollerad avstängning skulle kunna leda till?

Rätt eller fel? 100 % Apple!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *