När Dagens media nu grävt efter sanningen om trillingnötens försvinnande, så hittar de en rent ekonomisk förklaring. Trillingnöten var dyr att tillverka eftersom den krävde ett eget produktionsband och manuell placering i asken. Dessutom har priset på hasselnötter stigit kraftigt.
Tidigare i höst meddelade Marabou att trillingnöten och körsbär i likör försvinner från Aladdin-asken. Orsaken sades vara att chokladasken behöver förnyas. Till Expressen gavs följande förklaring:
”Trillingnöt är en jättefin och god pralin, men den har en ganska vanlig smak, som inte är särskilt unik.”
Återstår att se hur årets julförsäljning av Aladdin går. Hallonlakrits låter som en intressant pralin. Fläderblom är jag mer skeptisk till.
Sanningen om körsbär i likör?
Vem bryr sig om att den försvinner? Var det någon som gillade körsbär i likör? 🙂
Rädda trillingnöten?
Finns givetvis flera initiativ på Facebook som arbetar för trillingnötens bevarande.
Göra egen trillingnöt?
Självklart går det också att göra egen trillingnöt. Ingredienserna är enkla, hasselnötter och choklad. Det behövs bara lite tid och tålamod. Att göra eget julgodis kan vara skön avkoppling under julledigheten.