Bra sajter för att jämföra pris på bilförsäkring, finns de?

Tidigare i år letade jag efter en billigare bilförsäkring till en några år gammal Toyota Aygo. Ägaren hade under 6 månader haft en prova på försäkring hos Toyota bilförsäkring för endast 1200 kr. Det var en helförsäkring, så det priset var mycket bra. Därefter kom dock ett förslag på fortsatt helförsäkring för 4461 kr per halvår! Eller 8922 kr per år om man så vill. Även om vi talar om en relativt nybliven körkortsinnehavare, så tyckte jag priset var hutlöst.

toyota aygo front

Jag hittade ganska snabbt flera olika sajter där man kunde jämföra priser på bilförsäkringar. Bland annat Compricer, Bilforsakringen.se, Insplanet.com, Forsakringstagarna.se. De kunde visserligen hitta en billigare försäkring till Toyota Aygon än Toyota bilförsäkring, men jag slogs av att inget av de stora försäkringsbolagen var representerade på sajterna. De bolag som dök upp på Compricer när jag sökte efter helförsäkring med årsbetalning och 3000 kr självrisk var Watercircles (6445 kr), Solid försäkringar (9682 kr), Moderna försäkringar (10689 kr) och Vardia (12908 kr). Gjensidige och Svedea var också med, men gav ingen prisuppgift.

Efter att ha testat några olika alternativ kom jag fram till att problemet med att använda dessa jämförelsesajter är att ingen av de sajter som jag hittat har priser från de stora bolagen If, Trygg hansa, Folksam och Länsförsäkringar. På vissa av sajterna är bolagen med, men det finns inga prisuppgifter. Insplanet säger att de stora bolagen inte vill jämföra sina priser, vilket säkert kan vara sant. Samtidigt ska du också vara medveten om att vissa av försäkringsbolagen betalar ersättning till den som kan förmedla en ny försäkringskund, vilket kan påverka hur/om försäkringsbolag presenteras på sajterna. Att Insplanet har med de stora försäkringsbolagen utan prisuppgift är ändå positivt, då man påminns om att de finns.

Bästa priset?

Efter att även ha kollat priset hos Trygg Hansa, If och Länsförsäkringar, så landade det bästa priset för Toyota Aygo på 5237 kr för helår (Länsförsäkringar). En årlig besparing på 1200 kr jämfört med Compricers lägsta pris och framförallt 3600 kr billigare än Toyota bilförsäkring!

Fotnot: Det är bolaget Folksam som står bakom Toyotas försäkringar.

1 tanke kring ”Bra sajter för att jämföra pris på bilförsäkring, finns de?

  1. Pingback: Billig försäkring till Toyota Aygo? | AndersTips.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *