Aldrig mer torrt bröd – Så här gör du!

Gillar du att äta färskt bröd? Hatar du torrt bröd som du får kämpa med att få i dig? Du är inte ensam. Lösningen på problemet är ganska enkel, men jag tror inte alla använder den. Det kräver lite eftertanke, men är värt det!

bröd skivor och knivDu har säkert köpt en stor limpa många gånger och vet att den är supergod dag 1, god dag 2, acceptabel dag 3 och därefter kan den börja bli riktigt torr och tråkig. Äter du bara några skivor bröd om dagen, så äter du torrt bröd halva livet. Trist eller hur?

Lösningen på problemet med torrt bröd

Lösningen bygger på att du köper färskt skivat bröd i butik, som du sedan fryser direkt. Eller så köper du en hel limpa och skivar hela direkt, innan frysning. Kolla alltid på bakdatum och köp endast bröd som är bakat idag eller möjligen igår. Ta gärna undan några skivor bröd för det närmaste dygnets behov.

När du vill äta bröd, så tar du fram de skivor du ska äta ur frysen. Kör brödskivorna i mikron på lägsta effekt i ca 2 minuter. Prova dig fram, men 1-2 minuter brukar vara lagom. Ha gärna ett hushållspapper under brödet för att slippa smulor i mikron.

Njut av att aldrig mer behöva äta torrt bröd!

Bröd ska inte förvaras i kylskåp

Ska bröd förvaras i kylskåp? En del tror att den lägre temperaturen i kylen gör att brödet håller sig färskt längre. Detta är faktiskt helt fel! Bröd ska förvaras i rumstemperatur. Källa: Livsmedelsverket.

Fryst bröd blir gammalt snabbare

Bröd som varit fryst blir snabbare gammalt än färsk bröd. Tina därför inte upp mer bröd än du kan äta under dagen.

Bakdatum för polarbröd? Det finns bara bäst före datum?

En del bagerier har bara bäst före datum på brödet. för att det varit fryst. Hur ska jag då kunna veta vilken dag som brödet bakades/tinades upp? Är detta inte en rättighet för konsumenten? Konsumenter verkar i alla fall acceptera endast bäst före på fryst bröd.

Min erfarenhet säger att polarbröd tinades upp 7 dagar innan bäst före datum. Du ska alltså leta efter polarbröd som har bäst före om 7 dagar, ifall du vill ha färskt polarbröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *